Kivien ja korujen hoito-ohjeet

Kivien energia on puhdasta ja korkeasti värähtelevää, Kivet kaipaavat kuitenkin välillä lepoa, ja niiden energia on hyvä ajoittain puhdistaa. Puhdistuksessa voi käyttää mitä tahansa luonnon elementtiä. Kuuntele intuitiotasi mikä tuntuu juuri sinun kivellesi sopivalta puhdistustavalta.

Täysikuu:  Voit asettaa korusi täydenkuun aikaan luontoon tai sisälle ikkunan äärelle kuunkajoon vuorokaudeksi tai pariksi puhdistumaan siihen asti kun kuu on täysi. Pilvisyys ei puhdistusta haittaa. Vuorikristalli nauttii erityisesti täydenkuun puhdistavasta voimasta.

Ilma: Vie kivesi tai korusi ulos tuulisena päivänä ja pyydä ilman elementin puhdistaa kivesi. Erityisesti turkoosi, vuorirkistalli, fluoriitti ja ametisti pitävät ilman puhdistuksesta.

Tuli: Tulen elementin kivet saattavat kaivata tulen läheisyyttä. Aseta kivesi lähelle nuotiota tai kynttilää - sen ei kuitenkaan tarvitse koskea liekkiin. Esimerkiksi musta obsidiaani, meripihka ja vuorikristalli puhdistuvat tulen ääressä.

Vesi: Luonnossa virtaava vesi on tehokas vettä kestävien ja veden elementin kivien puhdistuksessa. Esimerkiksi ruusukvartsi ja vuorikistalli pitävät veden puhdistavasta voimasta. Kaikki kivet eivät kestä vettä, esim. Seleniitti.

Maa: Maadoittavat kivet nauttivat kun ne saavat ajoittain käydä kosketuksissa äitimaahan. Voit myös kokeilla asettaa kivesi hetkeksi viherkasvisi ruukkuun. Esimerkiksi savukvartsi, jade, vuorikristalli ja musta obsidiaani nauttivat maan puhdistuksesta.

Kiven energiaa puhdistaessasi oma intentiosi on aina tärkein, käytät mitä tekniikkaa hyvänsä. Voit pyytää, että kaikki negatiivinen ja raskas energia poistetaan kivestäsi, ja sen värähtely puhdistuu ja kohoaa. Voit tämän jälkeen vielä ”ladata” kivesi auringon valossa, tunti pari riittää hyvin. Joidenkin kivien väri saattaa haalistua liiasta auringosta esim. Ametisti. Uudenkuun aika on myös oiva ajankohta ladata kiviä ja kertoa niille toiveistasi.

Tutustu kivesi energiaan: istu rauhassa alas, sulje silmäsi ja hengitä muutaman kerran syvään. Aseta kivi tai koru vasempaan (ei dominoivaan) käteesi. Tunnustele miltä se tuntuu - saatat tuntea lämpöä, kihelmöintiä tai virtausta, ja mieleesi saattaa nousta ajatuksia, tunteita tai värejä. Nauti kivesi hoitavasta energiasta niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Voit toistaa harjoitusta, huomaa kuinka eri päivinä kiven energia tuntuu erilaiselta. Voit myös tunnustella mikä kehon osasi kaipaa kiven hoitavaa energiaa ja asettaa kivesi tai korusi siihen hetkeksi, aisti kuinka tuntemuksesi muuttuu. Kivet vaikuttavat ihmiseen aina uniikilla tavalla <3